Vacatures

Werken bij BillingHouse

We zijn altijd op zoek naar goede ontwikkelaars die in een dynamische omgeving willen werken met moderne technologie. Zowel technisch specialisten als breed inzetbare library-backgroundagile team leden zijn van harte welkom, maar de lat ligt hoog. Onze ervaring is dat we productiever zijn op een project in een team met 2 tot 4 echt goede software engineers dan met 20 minder toegewijde personen, dus het selectieproces is relatief streng.

Het gaat vooral om de liefde voor het software vak en het streven daarin te groeien. We hebben uiteraard ook plek voor junior of medior ontwikkelaars. Iedereen krijgt een mentor toegewezen.Drie van onze senior ontwikkelaars hebben ieder meer dan 25 jaar ervaring en ontwikkelen nog steeds mee in de agile teams.

Agile teams

Ieder lid van een agile team bij BillingHouse voelt zich verantwoordelijk voor het eindresultaat en kan inspringen waar nodig en suggesties doen voor oplossingsrichtingen. Aangezien we ook met ‘distributed-teams’ werken waarvan sommige in het buitenland, gebruiken we juist de dagelijkse standups en handige communicatie middelen om als een hecht team te kunnen opereren.

Disruptive platform en diensten

Toen we begonnen met BillingHouse hadden we voornamelijk middelgrote bedrijven als klant, maar het laatste jaar krijgen we ook de kans bij de grotere bedrijven waar we concurreren met SAP, IBM en Microsoft en hun partners. Omdat we geloven in de open source filosofie en gebruik maken van de kracht van de bestaande componenten en die integreren en aanvullen met eigen ontwikkeling zijn we in staat om tegen een fractie van de licentiekosten van pakketten van SAP, IBM en Microsoft een flexibeler en krachtiger platform aan te bieden. De TCO en time-to-market gaat voor onze enterprise klanten drastisch omlaag en de flexibiliteit drastisch omhoog.

Werken aan eigen product

Je werkt bij BillingHouse dus niet alleen in projecten, maar ook aan een eigen product: het BillingHouse platform en diverse eigen componenten die ook los aan klanten geleverd worden. Het ontwikkelen van eigen producten vereist van de ontwikkelteams aanvullende vaardigheden. Het team denkt mee over de belangrijke vragen: hoe ziet de roadmap eruit, wat zijn de variaties in het product (product-line), wat is de kern en wat zijn de mogelijke (domeinspecifieke) add-ons?

Programmeren

We ontwikkelen voornamelijk in java en php, aangezien de meeste open source raamwerken en platforms in deze talen geschreven zijn. De gebruikte raamwerken zijn soms relatief complex zodat het belangrijk is om de filosofie en basis gedachte van een raamwerk te doorgronden en productief zijn een goed abstractievermogen vereist. De ontwikkeling van deze vaardigheden is een vereiste om met de huidige stand van de technologie productief te kunnen zijn.

Voorbeelden van raamwerken die we inzetten zijn: jBilling, SuiteCRM, magento, Activiti, RedHat Drools, Hadoop, Apache Camel en ActiveMQ

Gebruikte technology stacks van/voor: spring, java, groovy, php en javascript.

UI Componenten op basis van: javascript, AngularJS en React

Databases: MariaDB/MySQL, HBase, MongoDB en PostgreSQL.

Full stack ontwikkelen is mee genomen als je aan het complete platform wilt werken, maar uiteraard is een aanzienlijk deel van onze ontwikkelaars gespecialiseerd in specifieke talen, omgevingen of componenten.

Open source communities 

We zijn partner van de bedrijven die de open source communities leiden en dragen graag bij via code, feature requests, roadmap suggesties en uitwisseling van ideeen. We werken nauw samen met de overige committers. We hechten aan de filosofie achter open source communities: openheid, delen en samen werken aan betere oplossingen. Met onze eigen teams en onze partners werken we gezamenlijk aan het verbeteren van het totale platform. We reserveren tijd om iedere ontwikkelaar mee te kunnen laten bouwen aan dit platform.

Internationaal   

Aangezien we de SaaS gedachte omarmen en onze oplossingen als een dienst/service aanbieden, is er geen belemmering om dit buiten Nederland ook te doen. internationalWe hebben diverse klanten in Europa en projecten over de hele wereld. Sommige van onze ontwikkelteams werken vanuit een ander land, maar door de cloud-based ontwikkelomgeving kan ieder teamlid altijd en overal bijdragen. Standups doen we via on-line conference omgevingen zodat zowel de klanten als de teamleden waar ze ook zijn kunnen participeren.

Contact

Heb je interesse om bij BillingHouse mee te werken aan ontwikkeling van innovatieve oplossingen, met moderne technologie, gebaseerd op open source frameworks in diverse business domeinen? Neem contact op met Maarten van Vliet