Het BillingHouse Management TEAM

eMagine Reality is de holding boven BillingHouse en Nazza. Elk lid van het management team van eMagine heeft meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van software diensten:

Maarten van Vliet
Maarten van Vliet (1965) is bij eMagine Reality de man met business kennis in mobiele technologie. Zijn ‘roots’ liggen bij technische software engineering. Na de studie Technische Informatica aan de TU Delft was zijn eerste werkervaring de ontwikkeling van UNIX systemen. Hij maakte al snel de overstap naar Telecom en werkte vanaf begin jaren ’90 onder andere bij BSO en Philips aan de ontwikkeling van telecom systemen. Sinds die tijd zijn telecom en management leidende thema’s voor Maarten. In diverse managementrollen is hij verantwoordelijk geweest voor belangrijke projecten. Zo was Maarten bij de NS verantwoordelijk voor productspecificaties rond de OV chipkaart en heeft hij bij KPN diverse omvangrijke projecten voor verbetering van de service delivery succesvol afgerond. Maarten: “Met mijn brede ervaring wil ik graag een gesprekspartner voor onze klanten zijn. En dan niet alleen op het gebied van ICT, maar vooral ook als klankbord voor business ideeën.”

Gerke Henkes
Gerke Henkes (1965) legt bij eMagine Reality de basis voor structurele oplossingen en heeft daarbij een belangrijke rol als organisator en manager. Na zijn studie Technische Informatica aan de TU Delft startte Gerke als zelfstandig ondernemer met het opleiden van software ontwikkelaars. Daarnaast deed hij diverse consultancy klussen en richtte hij met twee partners het opleidingsinstituut Guidance Nederland op. Jaren later verkocht hij zijn aandeel en werkte hij onder andere bij de NCIM Group, waar hij als mentor professionals begeleidde. Via NCIM kwam hij bij de ANWB, in eerste instantie als Manager Software Ontwikkeling, daarna werd hij Manager Infrastructuur. In zijn laatste rol was hij verantwoordelijk voor alle business applicaties van Hulpverlening. Gerke: “Dat was een rol waarin de klant centraal staat. Zo zie ik dat bij eMagine Reality ook. Ik kan genieten van de geweldige en creatieve ideeën die hier langskomen. Uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk voor een goed werkende oplossing. Dat zie ik als mijn belangrijkste bijdrage.”

Jim van Dam
Jim van Dam (1964) is bij eMagine Reality de specialist op het gebied van software ontwikkeling, de integratie van systemen en de toepassing van de nieuwste technologie. Na zijn studie aan de TU in Delft behaalde hij zijn graad met een onderzoek naar de mogelijkheden van de integratie van kunstmatige intelligentie in informatie technologie. Jim is continu bezig de productiviteit van software ontwikkeling te verhogen en controle te houden dmv software fabrieken. Hij is expert op het gebied van model gedreven software ontwikkeling en was medeoprichter van een bedrijf dat model gedreven hulpmiddelen leverde aan banken en verzekeringsmaatschappijen, dat hij verkocht aan Ordina. Jim: “Mijn rol als CTO bij BillingHouse draait om de juiste invulling van de technische componenten. Door bestaande open source componenten te combineren en vast te houden aan het Single-Responsibility-Principle zijn we in staat een flexibel en krachtig platform aan te bieden zonder vendor lock-in. De zelf ontwikkelde plugins en componenten voor real-time beprijzing en business rules zorgen ervoor dat onze klanten meer zelf kunnen doen zonder een ICT afdeling nodig te hebben.”

12 Management Team-01-cropped